Всесвітній та Всеукраїнський день боротьби з раком молочної залози  

 

 

Щорічно 20 жовтня відзначається Всесвітній та Всеукраїнський день боротьби з раком молочної залози.  Цей День покликаний привернути увагу громадськості до проблем профілактики, раннього виявлення, діагностики, своєчасного та якісного лікування, а також реабілітації пацієнтів.

Рожева стрічка – це інтернаціональний символ  боротьби проти раку молочної залози. Вперше цей символ був введений в 1991р. «Організацією боротьби із раком молочної залози ім. С’юзан Комен». Члени організації роздавали рожеві стрічки всім учасникам «Пробігу за зцілення».Варто зазначити, що 19 жовтня відмічається «Всесвітній день боротьби із раком молочної залози» і підтримується на державному рівні у 44 країнах світу.Рак молочної залози – одна з найважливіших проблем сучасної медицини.

За даними ВООЗ щорічно в світі діагностується близько 1 млн. нових випадків цього захворювання, з них 16,5 тис. – в Україні. За останні 20 років рівень захворюваності на рак молочної залози зріс на 30% і щорічний приріст складає 1-2%.

В Україні приблизно кожні 35 хвилин 1 жінці виставляють діагноз раку молочної залози і щогодини 1 пацієнтка помирає від цієї хвороби. Більше 30% померлих знаходяться у віці 30-54 років. На жаль, щорічно більше 20% нових випадків захворювання реєструються на пізніх стадіях раку мол. залози через несвоєчасне звернення жінок до лікарів.

 

Своєчасна діагностика раку грудей має першорядне значення і значно підвищує шанси на успішне лікування!